Roslagsgatan 4
2004 öppnade vi dörrarna till en autentisk espressobar med grillade mackor och små bakverk på Roslagsgatan. 2005 tillagades den första pastarätten och efter det så var det igång. 2006 och 2007 tilldelades vi Gulddraken av Dagens Nyheter. Sedan dess har vi jobbat för att upprätthålla ständigt hög klass genom att servera kvalitativa produkter med snabb och medveten service. Självklart gör vi all pasta själva, och vi har ett medvetet tänk kring fisk och grönt. Med cirka 1250 återkommande gäster så måste vi alltid se till att vara bäst på det vi gör och kunna erbjuda precis det de vill ha. Menyn är en stadig punkt på Nero och har varit den samma sedan starten, med endast lite små twists och minimala förändringar.
Öppettider:
Mån-Fre: 07.30-22.00 Köket är stängt: 15:00-17:00 men caféet är dock öppet Sista matbeställningen tas 21.30
Lör: 09.00-22.00 Köket är stängt: 16.00-17.30 men caféet är dock öppet Sön: 09.00-17.00 Köket stänger 16.00
Välkommen!
Nero Roslagsgatan
LUNCH (11-15)
Pasta
Spaghetti alla Nero (dal 2004)
Carbonara med en twist. Gjord på salsiccia med lök, vitlök, spansk peppar, parmesan, en skvätt grädde och svartpeppar.
Reds av med en äggula.
125 SEK
Papardelle con polpette di vitello (dal 2006)
Kalvfrikadeller smaksatta med citron och oregano.
Serveras med tomatsås, vitlök och spansk peppar.
125 SEK
Spaghetti alla Bolognese
En klassisk Bolognese gjord på nötfärs.
Smaksatt med lagerblad och oregano.
125 SEK
Rigatoni di pollo (dal 2003)
Kycklingfilé, vitlöksfräst spenat, getost och grädde.
Toppas med rostade pinjenötter.
125 SEK
Penne alla vodka (dal 2006)
Parmaskinka, zucchini, spansk peppar och vitlök som bränts av med vodka. Serveras med tomatsås samt en skvätt grädde.
125 SEK
Spaghetti ai Gamberi
Vildfångade jätteräkor med tomat, spansk peppar, vitlök, finhackad persilja och en skvätt vitt vin.
175 SEK
Al Forno
Lasagne al forno (dal 2006)
Lasagne på klassiskt vis med nötfärs, tomatsås, bechamelsås, basilika och parmesan.
125 SEK
Melanzane alla parmigiana
Siciliansk auberginegratäng där mozzarella, tomatsås och basilika varvas med ägg och parmesanpanerad aubergine.
125 SEK
Insalata
Insalata di tonno
Sallad med halstrad tonfisk, svarta linser, matvete, granatäpplen, parmesan och rostade pinjenötter. Serveras med en honungs– och senapsdressing.
125 SEK
Insalata di pollo
Kycklingsallad med svarta linser, matvete, granatäpplen, parmesan och rostade pinjenötter. Serveras med en honungs– och senapsdressing.
125 SEK
Aperitivo
Italienskt mousserande.
Prosecco 110.– / glas.
Bellini 145.– / glas Persika, prosecco.
Aperol spritz 145.– / glas Aperol, prosecco,apelsinklyfta.
Italiensk lager.
Peroni 68.–
Snacks
Oliver 55.–
Tapenade/kronärtskocksröra med italienskt tunnbröd 75.–
Tryffelsalami med pecorino 75.–
Parmaskinka med melon 70.–
Tonfisk tramezzini 65 .–
Antipasti
Affetati misti di Nero 195.–
Vårt urval av charkuterier, samt lite smått och gott för två pers.
Mozzarella di buffala 125.–
Buffel mozzarella från casarta Dattorino tomater, basilika, extra virgine olivolja, årgångslagrad balsamico.
Carpaccio con crema di tartufo 130.–
Carpaccio på carne salata, tryffelemolusion, rucola, parmesan och pinjenötter.
Tonno con salsa di Sicilia 140.–
Lätthalstrad tonfisk i tunna skivor, Sicliensk vinegrette (fänkål, selleri, kapris, paprika, citron, olivolja) Rucola.
Pasta
Rigatoni con salsiccia e cimi di rape 125 / 185.–
Salsiccia med vild broccoli, spansk peppar, vitlök, marsalavin, tomat, grädde, salvia.
Bucatini alla Amatriciana 135 / 195.–
Guanciale med vitlök, spanskpeppar, tomatsås, persilja, pecorino från byn Amatric
Pappardelle con asparagi 130 / 190.–
Sparris med vittvin, lök, vitlök, persilja, citron, pecorino.
Pacceri ai gamberi e zucchine 135 / 195.–
Jätteräkor med vitlök, spanskpeppar, tomat, vitvin, friterad zucchini.
Spaghetti alla vongole 150 / 210.–
Sandmusslor med spanskpeppar, vitlök, vitvin, tomat, persilja.
Gnocchi di gorgonzola e spinaci 120 / 180.–
Gorgonzola med grädde, vitlök, spanskpeppar, spenat, rostade valnötter.
Dolci
Mascarpone, espresso, Saviardo kex, amaretto och choklad.
Pannacotta 85.–
Vaniljpannacotta med basilka marinerade jordgubbar.
Finns även desserter i glasmontern.